Col. (r) Vasile Zărnescu despre $UPORT€RII ANTIROMÂNI AI „HOLOCAUSTULUI“: 1. Secăturile din mass media


Sabin Orcan B1

1. Secăturile din mass media

Este foarte cunoscut și foarte adevărat proverbul „Pădure fără uscături nu se poate…!“ Totuși, parcă în mass media românești mișună prea multe secături. Explicația constă, cred eu, în faptul că, așa cum relevă diverse texte care circulă pe Internet, sintagma „mass media românești“ este incorectă, deoarece trebuie spus „mass media din România“. Și aceasta întrucît aproape toate mass media, adică mijloacele de comunicare în masă – fie presă scrisă sau audio-vizuală –, nu mai aparțin românilor, ci sunt acaparate de străini. Pentru o oarecare orientare, citiți măcar selecția de materiale indicate în nota de subsol (1). Chiar dacă în aceste materiale – cam inactuale, fiindcă sunt de acum cîțiva ani – se vorbește despre acționari din Grecia, Olanda, Germania, Bermude etc., în spatele acestor denumiri de țări sau de firme sunt în special jidanii.

Firește, aceeași situație este în domeniul financiar-bancar: cu excepția a trei bănci – C.E.C. BANK, EXIMBANK și Banca Carpatica –, toate celelalte peste 50 de bănci sunt bănci străine camuflate sub denumiri care să ascundă originea copitei despicate: sunt bănci jidănești, adică băncile lui Mamona (Matei, 6, 24). De aceea este și foarte greu să afli care sunt adevărații mînuitori de bani aflați dincolo de numele acestor bănci – bănci care ar trebui sabotate: îi invit pe români să-și lichideze conturile, să nu mai facă împrumuturi la ele, să le ocolească astfel încît să dea faliment. Războiul fierbinte, cu arme, a fost înlocuit cu războiul financiar-bancar.

România se află sub ocupația băncilor străine!

Mai ușor decelabilă este situația din mass media, deoarece acestea au nevoie de indivizi care să apară, totuși, cu numele și cu moaca pe pagina de ziar sau „pe sticlă“. Un astfel de specimen este Sabin Orcan, de la postul B1 TV. Cine este ambuscatul ăsta?! Vreun crescător de orci?! Sau, poate, un vînător de orci?! Nu pare. Am aflat că, într-o emisiune de-a sa, Mircea Badea declarase că acest Orcan se numea „înainte“ Borcan. Informațiile de verificare obținute prin luna iunie 2017 mi-au confirmat că nu era o șicană ironică de-a lui Mircea Badea, ci așa se numise inițial. Înainte de 1989, el fusese un obs-cur propagandist „comunist“ – titlu cu care se mîndrea tare – la ziarul provincial Opinia, care era organul de presă local al Comitetului Județean Buzău al Partidului Comunist Român. Dar, ca să fii „ziarist la organul Partidului“, trebuia să prezinți „încredere moral-politică“ și, deci, trebuia „să semnezi condica“ și la alte stabilimente socialiste foarte stabile și solide, unde presta activități cu „temă“. Pe atunci numele său fusese Sabin Borcan, adică un nume de țigan mai spălat. După lovitura de stat din decembrie 1989 – pe care eu am denumit-o „retrovoluția“ din decembrie 1989 –, acest Sabin Borcan s-a gîndit să-și „fățuiască“ numele și a recurs la un truc: l-a eliminat pe „B“ și l-a mărit pe „o“, devenind un om al Tranziției, Sabin Orcan. Dar, dacă sub aspect grafic pare că s-a desțiganizat, fonetic nu prea i-a ieșit găselnița, fiindcă, în comparație cu numele Sabin Borcan, care avea fluență verbală, sonoritate – parcă bubuie: Borcan! –, cu o pronunțare cursivă, chiar elegantă, făcătura „Sabin Orcan“ conține o sincopă fonetică dificil de expirat, încît parcă te obligă să introduci un „h“ nițel aspirat și să pronunți Horcan. Nu vi se pare că „Sabin Horcan“ sună mai natural?! Și i se și potrivește mai bine cu fizionomia lui de lichea și cu atitudinea lui de parvenit?! Pentru că, atunci cînd vorbește, parcă horcăie. Dar, în ciuda verbului dezagreabil, expresia „Sabin Horcan horcăie“ pare, mai degrabă, o eufonie decît o cacofonie. Oricum, formula „Sabin Horcan horcăie“ este mai naturală decît „Sabin Orcan orăcăie“ – care are o puternică tentă derizorie.

– va urma –

Autor: Vasile Zărnescu

(1) http://roncea.ro/2011/10/07/caror-servicii-secrete-apartin-televiziunile-din-romania-de-la-tvr-si-pro-tv-la-b1-tv-antene-si-realitatea-tv-mossad-sie-ex-kgb-sri/;
http://www.romaniacurata.ro/cine-detine-presa-din-romania-cel-putin-in-acte-actionariatul-starea-presei-iii/;
http://specialarad.ro/cele-12-nu-chiar-megacorporatii-care-controleaza-mass-media-din-romania/

Daca v-a placut acest articol, urmariti-ne pe Facebook:
ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:
53 Vizualizari
Comentarii Facebook

Fii primul care lasa un comentariu la "Col. (r) Vasile Zărnescu despre $UPORT€RII ANTIROMÂNI AI „HOLOCAUSTULUI“: 1. Secăturile din mass media"

Lasă un răspuns