Eminescu Traieste prin Noi (Editia 6 – 2018)


Eminescu Traieste prin Noi - Editia 6 - 2018

Anul acesta, de Ziua lui Eminescu – 15 ianuarie – ne dorim sa alcătuim un Colaj Video cu români din toată lumea care recită poezii de Eminescu. De asemenea, vom centraliza imagini FOTO si VIDEO de la Evenimente legate de Ziua lui Eminescu din tara si din toata lumea. Lista cu Orasele Participante – mai jos.

Daca dorești sa participi, iată ce ai de facut:

1. FILMEAZA-TE in cursul zilei de 14 ianuarie 2018 (duminica) sau 15 ianuarie 2018 (luni) (pe tine sau impreuna cu familia si prietenii) in timp ce reciți poezia preferata de Eminescu sau in timp ce citesti pasajul preferat din Opera Publicistica a lui Eminescu.

2. TRIMITE-NE FILMULETUL. Filmul facut de tine va aparea in colectia de filme pe care le vom primi din toata lumea si pe care le vom afisa pe pagina Facebook Eminescu Traieste prin Noi sau pe pagina Evenimentului Eminescu Traieste prin Noi – Editia 6 – 2018. De asemenea, filmuletul trimis de tine va fi folosit pentru alcatuirea unui Colaj Video in cinstea lui Eminescu, cu români din toata lumea care recita din Mihai Eminescu. Asteptam filmuletele voastre atat pe 14 ianuarie cat si pe 15 ianuarie, iar pe 16 vom realiza Colajul Video Final. De asemenea, asteptam si poze de la Evenimente organizate in cinstea lui Eminescu.

VARIANTE DE PARTICIPARE LA COLAJUL VIDEO FINAL IN CINSTEA LUI EMINESCU:

VARIANTA 1. Persoanele care ORGANIZEAZA UN EVENIMENT – serbare, adunare, conferinta etc de Ziua lui Eminescu, oriunde in Romania sau in lume. Va rugam sa ne spuneti unde are loc evenimentul, in ce zi si la ce ora, si daca poate participa oricine interesat de Mihai Eminescu, pentru a promova si noi acest eveniment. Dupa finalizarea evenimentului in cinstea lui Eminescu, ne puteti trimite un film video reprezentativ de la evenimentul respectiv pentru a-l adauga in Colajul Video Final pe care il vom realiza. (vom publica in aceasta descriere lista de evenimente care au loc de Ziua lui Eminescu in tara si strainatate – va rugam sa ne lasati detaliile evenimentului – nume eveniment, ziua in care are loc, ora la care are loc, unde are loc, nume persoana de contact si nr telefon persoana de contact).

VARIANTA 2. Persoanele care doresc sa realizeze un scurt filmulet cu RECITAREA UNEI POEZII DE EMINESCU IN GRUP (in aer liber sau undeva la interior) – in orasul lor (oriunde in Romania sau in lume), langa un monument, sau langa o statuie a lui Eminescu etc. Va rugam sa ne spuneti unde anume veti merge in localitatea dvs si la ce ora, ca sa anuntam aici cu scopul de a se alatura si alti romani doritori din aceeasi localitate. Astfel, grupul care va recita poezia si va aparea pe filmare va fi alcatuit din mai mulți români iubitori de Eminescu si cultura autentică românească. Daca doriti organizarea acestei mici adunari in interiorul unei cladiri, va rugam sa ne spuneti unde anume veti merge. Va rugam sa ne lasati detaliile necesare pentru ca si alti romani din localitatea respectiva sa se poata alatura: ziua in care are loc recitarea, ora la care are loc, unde are loc, nume persoana de contact si nr telefon persoana de contact. Dupa filmarea recitarii poeziei, va rugam sa ne trimiteti filmuletul pentru a-l adauga in Colajul Video Final pe care il vom realiza. (vom publica in aceasta descriere lista de orase in care s-au anuntat recitari in grup – in aer liber sau la interior).

VARIANTA 3. Persoanele care doresc sa se alature altor români care recita impreuna poezia/poezii de Eminescu. Va rugam sa consultati lista de Orase Participante de mai jos. Daca localitatea nu este in lista, poti initia chiar tu o filmare in GRUP – in aer liber sau la interior (da-ne de stire) sau te poti filma oriunde in cadrul familiei si ne poti trimite filmuletul.

VARIANTA 4. Persoanele care doresc sa filmeze recitarea doar in cadrul familiei / cunoscutilor. Sunteti bineveniti sa va filmati, pe voi, sau pe copiii vostri, sau intreaga familie, si sa ne trimiteti filmuletul (va rugam sa ne anuntati ca veti face acest lucru, ca sa adaugam localitatea dvs pe lista de Orase Participante)

VARIANTA 5. Persoanele care participa la un eveniment organizat in cinstea lui Eminescu, fara sa fie organizatori. Va rugam sa faceti un scurt filmulet la acel eveniment si sa ni-l trimiteti pentru a-l adauga la Colajul Video Final.

MENTIUNE: O organizare locala, oricat de mica sau imperfecta, este mult mai buna decât nimic! Puteti participa la acest eveniment oriunde v-ati afla in Romania sau in lume!

SFATURI PENTRU A REALIZA FILMULETE CAT MAI REUSITE:

– scrieti cu un marker numele localitatii pe o coala alba si tineti foaia in mana in timpul filmarii (ca sa se vada pe film unde s-a recitat poezia);
– daca se poate, rugati copiii sa recite, alaturi de intreaga familie;
– asigurati-va ca telefonul / aparatul cu care filmati este suficient de aproape de cei care recita poezia pentru ca sunetul sa se auda bine si sa se inregistreze corect;
– nu miscati brusc telefonul in timpul filmarii;
– asigurati-va ca in timpul filmarii soarele nu bate direct in aparatul de filmat / camera telefonului;
– atunci cand filmati, aveti grija sa nu prindeti in cadru obiecte inestetice – cosuri de gunoi, garduri rupte, grafitti etc;
– cei care apar in filmare sa tina cel putin un steag Tricolor al Romaniei alaturi in timpul recitarii poeziei;
– imbracati copiii in port popular daca se poate, sau chiar si adultii care vor aparea in filmare pot purta port popular romanesc.

PROCEDURA TRIMITERE FILMULETE:

In oricare caz de mai jos, va rugam sa mentionati localitatea atunci cand ne trimiteti filmuletul. Si eventual sa ne scrieti si o scurta descriere daca doriti – cine/cati s-au adunat, la ce monument/eveniment etc.

CAZ 1: Ai filmat cu un aparat foto / camera de filmat. Descarca filmuletul in laptop/calculator, si foloseste absolut gratuit si fara cont site-ul www.myairbridge.com prin care poti trimite rapid fisiere pana in 20GB. Pe site, alege Optiunea SEND DATA USING LINK. Da click pe butonul SEND DATA USING LINK – alege filmuletul, da click pe butonul SEND, asteapta ca filmuletul sa fie urcat pe internet, copiaza LINK-ul pe care site-ul ti-l ofera (de tipul https://mab.to/IHQCR1XRU) si da-ne un mesaj sau comentariu pe Facebook cu acest link. Noi vom putea descarca filmuletul de la link-ul oferit de tine in acest mod. Link-ul este valabil 2 zile.

CAZ 2: Ai filmat cu telefonul mobil si ai urcat deja Filmuletul pe profilul tau FB sau pe pagina ta FB. Da-i un SHARE pe Pagina Evenimentului nostru – Eminescu Traieste prin Noi – Editia 6 – 2018. Pentru ca filmul tau sa intre in Colajul Video Final la calitate maxima, te rugam trimite filmul original, direct de pe mobil sau din laptop/calculator, prin site-ul www.myairbridge.com, optiunea SEND DATA USING LINK – vezi detalii mai sus la CAZ 1.

CAZ 3: Ai filmat cu telefonul mobil si nu ai urcat filmul sau nu iti doresti sa publici filmul pe profilul tau de FB. Nicio problema, trimite-ne filmul prin site-ul www.myairbridge.com, optiunea SEND DATA USING LINK – vezi detalii mai sus la CAZ 1.

PUTETI FILMA ATAT IN ZIUA DE 14 IANUARIE CAT SI IN ZIUA DE 15 IANUARIE. Noi asteptam filmuletele voastre pe 14 si 15 ianuarie. Pe 16 ianuarie vom realiza si publica FILMUL FINAL – COLAJUL VIDEO din toate filmuletele primite pana atunci.

In Bucuresti ne vom aduna pe 15 ianuarie 2018, la ora 18:30, la Fantana Universitate si vom transmite LIVE pe FB recitarea poeziei in grup. La ora 19:00 vom recita poezia Ce-ti Doresc eu Tie, Dulce Romanie.

Restul oraselor participante le puteti vedea in lista de mai jos.

Va asteptam sa va anuntati participarea alaturi de noi la acest eveniment, ORIUNDE v-ati afla in lume, astfel incat lista de orase care il cinstesc pe Eminescu de Ziua lui sa fie cat mai mare.

LISTA ORASE PARTICIPANTE:

BUCURESTI – ADUNARE IN AER LIBER – ne adunam la Fantana de la Universitate incepand cu ora 18:30, pe 15 ianuarie 2018. La ora 19:00 recitam in grup, transmis Live pe FB, poezia Ce-ti Doresc eu Tie, Dulce Romanie.

BOTOSANI – Eveniment Eminescu Traieste prin Noi – https://www.facebook.com/events/1530445730403324/

LISTA COMPLETA CU EVENIMENTE UPDATATA PERIODIC LA URMATORUL LINK:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mtSWhKn7mY_wcQlwZpv1u-OVrASV3tcLmZMY8cscBR8/edit#gid=0

Aiud – 15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale. Eminescu 2018 – https://www.facebook.com/events/1427176974076381/
Anvers, Belgia – 20 ianuarie – Seara De Poezie Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/577442095933667/
Arad – 15 ianuarie – Clădirea Preparandiei, unul dintre locurile în care este sărbătorită Ziua Culturii Naționale – http://glsa.ro/arad/281012-cladirea-preparandiei-unul-dintre-locurile-in-care-este-sarbatorita-ziua-culturii-nationale.html
Arad – 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale, sărbătorită de Filarmonică la Sala Cercului Militar – http://glsa.ro/arad/281018-ziua-culturii-nationale-sarbatorita-de-filarmonica-la-sala-cercului-militar.html
Bacău – 20 ianuarie – Sub steaua lui Eminescu – https://www.facebook.com/events/1933894096863147/
Baia Mare – 15 ianuarie – Sub semnul lui Eminescu – https://www.facebook.com/events/177073216378970/
Baia Mare – 15 ianuarie – Eminescu. Spiritualitatea şi căutările sale – https://www.facebook.com/events/2029425327270948/
Beiuș – 15 ianuarie – Eminescu – recital de muzică și poezie – https://www.facebook.com/events/141795073185790/
Botoșani – 15 ianuarie – Eminescu trăiește prin noi – https://www.facebook.com/events/1530445730403324/
Botoșani – 13-15 ianuarie – Zilele Eminescu – https://www.facebook.com/events/1367328376706938/
Botoșani – 12 ianuarie – Cenaclul literar, portretul artistului în tinerețe – https://www.facebook.com/events/1371583072964543/
Botoșani – 13-15 ianuarie – Zilele Eminescu – https://www.facebook.com/events/154328341888917/
Brașov – 13 ianuarie – Recital „Omagiu lui Mihai Eminescu” – https://www.facebook.com/events/1362727707187752/
București – 14-15 ianuarie – Eminescu Traieste prin Noi – Editia 6 – 2018 – https://www.facebook.com/events/914171472081622/
București – 16 ianuarie – Lansare carte „Eminescu – Identitate și semnificații” – https://www.facebook.com/events/1990532871214155/
București – 15 ianuarie – AV pe urmele lui Eminescu prin capitală (a 8-a ediție) – https://www.facebook.com/events/1987640498190818/
București – 15 ianuarie – În numele Domnului Eminescu! – https://www.facebook.com/events/141942476595988/
București – 14 ianuarie – Spectacol dedicat poetului Mihai Eminescu la Muzeul Theodor Aman – https://www.facebook.com/events/1999881787006869/
București – 12 ianuarie – Seară catehetică-Viața și opera poetului național,Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/135146423948129/
București – 13-14 ianuarie – Mihai Eminescu – 168 de ani – https://www.facebook.com/events/540514626319064/
București – 15 ianuarie – Un luceafăr printre stele, Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/853923208151668/
București – 15 ianuarie – Dor de Eminescu – https://www.facebook.com/events/164564250984973/
București – 11 ianuarie – Salonul Naţional „Mihai Eminescu” – https://www.facebook.com/events/1534738926613724/
București – 16 ianuarie – „Revedere” – recital aniversar susținut de actorul Petre Pletosu – https://www.facebook.com/events/2003728706578583/
București – 15 ianuarie – Slujbe de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu, la 168 de ani de la naștere – http://basilica.ro/slujbe-de-pomenire-pentru-poetul-national-mihai-eminescu-la-168-de-ani-de-la-nastere/
Carei – 16 ianuarie – Dor de Eminescu – https://www.facebook.com/events/1545825098828309/
Castellón, Spania – 14 ianuarie – Ziua Eminescu – https://www.facebook.com/events/203945406830496/
Cernăuţi, Ucraina – 15 ianuarie – Cernăuţi: Aniversare Mihai Eminescu de Ziua Culturii Nationale – https://www.facebook.com/events/144017429638284/
Cernăuţi, Ucraina – 15 ianuarie – Cernăuţi: Aniversare Mihai Eminescu de Ziua Culturii Nationale – https://www.facebook.com/events/381413262301543/
Chișinău, Republica Moldova – 15 ianuarie – Lansarea cărţii: „Mihai Eminescu – un Dumnezeu rănit” – https://www.facebook.com/events/387449885034461/
Chișinău, Republica Moldova – 15 ianuarie – Omagiu poetului Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/155657828416155/
Chișinău, Republica Moldova – 18 ianuarie – Spectacol „Ultima zi din viața lui Mihai Eminescu” – https://www.facebook.com/events/163577287585907/
Chișinău, Republica Moldova – 15 ianuarie – Drumul Crucii lui Mihai Eminescu la Chișinău – https://www.facebook.com/events/174036529995802/
Chișinău, Republica Moldova – 15 ianuarie – Joc intelectual EPIQ dedicat zilei de naștere a lui M. Eminescu – https://www.facebook.com/events/1593117744067256/
Comuna Gruia, Mehedinți – 15 ianuarie – Sub teiul lui Eminescu –
https://www.facebook.com/events/150291355755895/
Comuna Petrăchioaia, Ilfov – 14 ianuarie – Mini-recital „Mihai Eminescu” – https://www.facebook.com/events/135816753880925/
Comuna Snagov, Ilfov – 14 ianuarie – Mihai Eminescu – iubirea de neam intre ieri si maine – https://www.facebook.com/events/1630792286943791/
Comuna Sudiți, Ialomița – 15 ianuarie – Eminescu prin ochi de copil – https://www.facebook.com/events/139643183381453/
Constanţa – 15 ianuarie – 15.01 – Ziua Eminescu – https://www.facebook.com/events/385852904884843/
Deva – 15 ianuarie – Promotorii unirii, mari patrioti. Eminescu și Unirea – https://www.facebook.com/events/172671876560521/
Deva – 15 ianuarie – Eminesciana – https://www.facebook.com/events/138878746807590/
Galați – 19 ianuarie – Pe urmele lui Mihai Eminescu –
https://www.facebook.com/events/180233166057607/
Gijón, Spania – 14 ianuarie – Mihai Eminescu, vocea României – https://www.facebook.com/events/311997835958009/
Gijón, Spania – 15 ianuarie – Mihai Eminescu, la voz de Rumanía – https://www.facebook.com/events/108747159929424/
Giurgiu – 14 ianuarie – Ziua Culturii Naționale la Giurgiu – Ziua Eminescu – https://www.facebook.com/events/386465098467811/
Heidelberg, Germania – 21 ianuarie – Ziua lui Eminescu și Unirea Principatelor Române – https://www.facebook.com/events/192387508166377/
Iași – 15 ianuarie – Mihai Eminescu – Ziua Culturii Nationale – https://www.facebook.com/events/142845116423344/
Iași – 13-15 ianuarie – Zilele „Mihai Eminescu” – https://www.facebook.com/events/211333102747693/
Iași – 15 ianuarie – 5 minute cu Eminescu – https://www.facebook.com/events/394985007611267/
Lisabona, Portugalia – 13 ianuarie – Mihai Eminescu – Saudade do poeta – https://www.facebook.com/events/129508104508628/
Lupeni – 15 ianuarie – Să Nu Uităm De Eminescu – https://www.facebook.com/events/818548094996554/
Madison, SUA – 14 ianuarie – Seara Eminescu – https://www.facebook.com/events/2049660708652512/
Madrid, Spania – 16 ianuarie – Ziua Culturii Române – Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/153479451968206/
Madrid, Spania – 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale- Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/305514499969924/
Mangalia – 15 ianuarie – Eminescu,marele poet – https://www.facebook.com/events/163868377691211/
Mangalia – 14 ianuarie – Mihai Eminescu – 168 de ani – https://www.facebook.com/events/794658314077213/
Montreal, Canada – 13 ianuarie – Ziua culturii nationale – Dor de Eminescu – https://www.facebook.com/events/1856001924710185/
Murgeni, Vaslui – 15 ianuarie – Ziua Eminescu – https://www.facebook.com/events/588081981583748/
New York, SUA – 14 ianuarie – Anca Sirghie la Cenaclul „M. Eminescu” – https://www.facebook.com/events/256573878212453/
New York, SUA – 14 ianuarie – Simpozionul „Mihai Eminescu” – Partea a doua – https://www.facebook.com/events/144394106266138/
New York, SUA – 13 ianuarie – Simpozionul anual „Mihai Eminescu” Partea intai – https://www.facebook.com/events/504710946595167/
Oradea – 15-16 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și Eminescu – https://www.facebook.com/events/329610537536587/
Oradea – 15 ianuarie – Ziua lui Mihai Eminescu-Ziua Culturii Naționale – https://www.facebook.com/events/208260586406431/
Oslo, Norvegia – 14 ianuarie – Să-l sărbătorim pe Mihai Eminescu / La oss feire Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/574684992876184/
Panciu, Vrancea – 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale – 15 Ianuarie 2018 – https://www.facebook.com/events/147395289252388/
Piatra Neamț – 14 ianuarie – Eternul Eminescu – Recital de muzică si poezie – https://www.facebook.com/events/330768800752376/
Pitești – 15 ianuarie – 168 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/138242100303811/
Pitești – 15 ianuarie – Ziua Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Pitești – https://www.facebook.com/events/202539920307036/
Ploiesti – 15-19 ianuarie – Ziua lui Eminescu şi săptămâna limbii şi literaturii române – https://www.facebook.com/events/994118397402491/
Podu Iloaiei, Iași – 15 ianuarie – Dor de Eminescu – https://www.facebook.com/events/104276210382199/
Râmnicu Vâlcea – 15 ianuarie – Manifestări culturale dedicate poetului național Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/830053890507344/
Reus, Spania – 14 ianuarie – Concurs de Poezie Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/1575508309202706/
Rezina, Republica Moldova – 15 ianuarie – Omagiu poetului Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/1248682008609254/
Satu Mare – 15 ianuarie – Dor De Dor În Tortul Firii – https://www.facebook.com/events/268238117041040/
Sebeș – 15 ianuarie – Dor de Eminescu – https://www.facebook.com/events/1490599214392768/
Sibiu – 15-25 ianuarie – Prezența lui Eminescu la Sibiu – https://www.facebook.com/events/1682093948500732/
Slatina – 15 ianuarie – Eminescu de poveste – https://www.facebook.com/events/678159915640968/
Slobozia – 15 ianuarie – Creează de ziua lui Mihai Eminescu! – https://www.facebook.com/events/130537071061801/
Târgoviște – 16 ianuarie – Cu Eminescu, de Ziua Culturii Naționale – https://www.facebook.com/events/489776341418723/
Târgoviște – 16 ianuarie – „Cu Eminescu, de Ziua Culturii Naţionale” – https://www.facebook.com/events/210181266194357/
Târgu Ocna – 15 ianuarie – Spectacol „Dor de Eminescu” – https://www.facebook.com/events/116508372432934/
Tecuci – 19 ianuarie – Dor de Eminescu – „Recital de muzica si poezie eminesciana” – https://www.facebook.com/events/1692035730891129/
Timișoara – 15 ianuarie – Eminescu – https://www.facebook.com/events/1771747879525074/
Timișoara – 15 ianuarie – Eminescu – https://www.facebook.com/events/138278746840823/
Vevey, Elvetia – 15 ianuarie – Hommages a Mihai Eminescu – Omagii lui Mihai Eminescu – https://www.facebook.com/events/379560839180899/
Voluntari, Ilfov – 15 ianuarie – Dor de Eminescu – https://www.facebook.com/events/527088847666612/

LISTA COMPLETA CU EVENIMENTE UPDATATA PERIODIC LA URMATORUL LINK:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mtSWhKn7mY_wcQlwZpv1u-OVrASV3tcLmZMY8cscBR8/edit#gid=0

IMPLICA-TE ALATURI DE NOI!

…………..

Organizator: Asociația OINA, Mihai Tociu 0744678123 sau 0753780491

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/914171472081622/

Daca v-a placut acest articol, urmariti-ne pe Facebook:
ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:
114 Vizualizari
Comentarii Facebook

Fii primul care lasa un comentariu la "Eminescu Traieste prin Noi (Editia 6 – 2018)"

Lasă un răspuns