PÎINE si CIRC, sau DEGENERAREA CONTROLATA si CONTROLUL ABSOLUT


Paine si circ

Ati observat cum in ziua de azi daca intrebi aproape orice barbat, stie nu numai numele unui celebru (pe moment) fotbalist, dar stie si in ce meci, in ce cupa, in ce minut, la ce faza a inscris un gol, care NU FOLOSESTE NIMANUI, decit eventual echipei din care facea parte? Care echipe (sau jucatori), erau precum GLADIATORII in epoca romana. Atunci CIRCUL insemna lupte, astazi circul inseamna SPORT, MEDIA, FILME, EROI de benzi desenate, sau de pe micul si marele ecran, sau vreun obscur politician facut sa devina mare de catre MEDIA. Ptr ca pe vremuri, cind BARBATUL era capul familiei, era sef al grupului, sef al tribului, care avea RASPUNDERE fata de cei care-l urmau, avea raspundere fata de viata INDESTULATA A GRUPULUI, isi APARA GRUPUL, IL INDRUMA, asigura CRESTEREA COPIILOR, etc. Astazi este in general doar un simplu executant, care nu mai are identitate, care este emasculat, care isi cauta alinarea in CIRC, JOCURI, FILME, PORNOGRAFIE, etc.

La fel daca veti intreba aproape orice femeie din ziua de azi despre vreo telenovela, stie numele actorului, episodul, orele de difuzare ale serialului, etc. Sau chestii legate de shopping, „trendul” in moda italiana, ultimele inovatii in materie de mascara sau rimel care iti face genele cit sprincenele si da volum, sint lucruri DE BAZA in viata „femeii” moderne. Ptr ca inainte FEMEIA era SASIUL familiei, era structura de rezistenta a familiei, era PRIMUL EDUCATOR al copiilor, era cea care asigura stabilitate si armonie. Astazi NU MAI AU CAUTARE aceste calitati, astazi scoala este cea care preia cu forta toate raspunderile parintesti, iar pe parinti îi trimite cu forta la o munca istovitoare si fara nici un fel de satisfactii (eventual sub pretextul carierei).

1. Exista citeva FILTRE in viata omului, primul fiind SCOALA. Aceasta ar trebui sa asigure EDUCAREA copilului, in loc de asta scoala face in asa fel incit sa DISTRUGA orice curiozitate inascuta, transforma omul in devenire, intr-un simplu executant si MEMORATOR de sarcini, nici aia prea bine, intrucit la scazuta capacitate de concentrare a copiilor din ziua de azi, nu vor fi in stare sa se ocupe de o sarcina mai mult de 5 minute! Sa nu uitam ca intrebarile DE BAZA ale copilului sint DE CE si CUM! La care raspunsul a ajuns sa fie… TACI SI NU MAI PUNE ATITEA INTREBARI!

2. Al doilea FILTRU, cind in ciuda scolii, apar copii care continua sa gindeasca si sa ramina curiosi, intervine cu ocazia CONCURSURILOR scolare, OLIMPIADELOR, TÎRGURILOR, etc. Acolo se remarca INTELIGENTA NATIVA, CREATIVITATEA, POTENTIALUL. Aceasta a doua etapa presupune MARCAREA celor care vor fi necesari. Iar spre virsta majoratului, daca nu si mai devreme, incep RACOLARILE LOR, in principiu, orice creier de genul asta, TREBUIE sa ajunga intr-o tara bogata, intr-o tara colonialista. Iar cind propria ta tara este tinuta in mizeria cea mai crunta, atunci o astfel de sansa in general NU SE REFUZA!

3. Al treilea filtru este aplicat CELOR CARE deja au fost marcati, dar REFUZA sa plece. Si atunci exista mai multe variante, ori sint atrasi in structuri guvernamentale, ori li se ofera posturi de conducere, ori BINE PLATITE (dar mereu in SISTEM), astea fiind variantele „pozitive”, in care INVARIABIL sint supusi unei crincene ÎNDOCTRINARI. Mai exista citeva mai dure, ori li se insceneaza cite ceva, ori sint complet BLOCATI si DEMORALIZATI, ori facuti sa dezarmeze, astfel incit NICIODATA sa nu poate AJUNGE in vreo pozitie de LIDER, sa nu poata inspira nici o miscare de rezistenta, iar daca o fac totusi, SA NU AIBA CREDIBILITATE (sau SA NU FI AFLAT NIMENI NICIODATA DE EI).

Si astfel lumea este tinuta INTR-O VESNICA MEDIOCRITATE, in care „BELITELE” stabilesc directia, conditiile si ordinele care trebuie URMATE. Astfel este tinuta OMENIREA sub un control aproape perfect. Va recomand ptr a va convinge, filmul IDIOCRACY (2006). O sa va prezinte tot ce vreti sa stiti, despre cum vad viitorul conducatorii nostri! Exista totusi si o SOLUTIE, sa folosim ce avem la dispozitie, CREIERUL, SPIRITUL si sa NE AJUTAM INTRE NOI, FARA CEA MAI MICA SPERANTA DIN PARTEA STATULUI. Ba chiar statul trebuie evitat, intrucit este MECANISMUL PRINCIPAL al aplicarii acestor OBSTRUCTII!

Autor: Costica Patan
Sursa: Facebook

Daca v-a placut acest articol, urmariti-ne pe Facebook:
ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:
714 Vizualizari
Comentarii Facebook

Fii primul care lasa un comentariu la "PÎINE si CIRC, sau DEGENERAREA CONTROLATA si CONTROLUL ABSOLUT"

Lasă un răspuns