Ambasada Rusiei în România ne rescrie orwellian istoria – răpirea Basarabiei din anul 1812 ar fi fost un act de eliberare


Basarabia 1812

Ambasada Rusiei în România ne rescrie orwellian istoria. Chipurile, în numele “Ortodoxiei şi a mentalităţilor similare a (sic) popoarelor noastre”. Răpirea Basarabiei din anul 1812 ar fi fost un act de eliberare. Un răspuns ortodox românesc, formulat profetic de Părintele Stăniloae încă din perioada interbelică.

Într-o postare pe Facebook din 9 martie a.c., Ambasada Rusiei în România face publică o schiță dintr-o serie de materiale informative şi de referinţă cu privire la „Scurta retrospectivă a relaţiilor ruso-române” dedicată perioadei de la Evul Mediu până la Primul Război Mondial. Teza principală a acestui material este că Ţările Române, în mod special Moldova, au cerut de-a lungul istoriei protecţia Rusiei. Ba chiar ventilează şi o uriaşă minciună, că românii ar fi cerut Unirea cu Rusia.

Bomboana pe colivă este pusă de kgb-iştii Ambasadei Rusiei când afirmă în spirit orwellian că răpirea Basarabiei din anul 1812 a fost un act de eliberare. Probabil aşa va fi definită şi ocupaţia sovietică de după 23 august 1944.

Oameni buni, nu e de glumă! Aici este vorba despre poziţia oficială a statului rus, care rescrie istoria orwellian, pe baza, chipurile, a “Ortodoxiei şi a mentalităţilor similare a (sic) popoarelor noastre”. Acest act este o întărire a actului provocator al preşedintelui rus Putin, care i-a făcut cadou lui Dodon harta Moldovei Mari. Acelaşi preşedinte care ne ameninţă cu pierderea Transilvaniei. Reacţiile autorităţilor române sunt insignifiante. Din păcate, avem parte de conducători prea mici pentru astfel de vremuri!

În ce priveşte steagul ortodox pe care l-ar ridica Rusia, Părintele Justin Pârvu avertiza că acesta înlocuieşte steagul roşu al internaţionalismului proletar, fiind doar o chestiune propagandistică, şi nu una care ţine de taina ortodoxiei, mânuită de aceleaşi reţele care au distrus atât România, cât şi Rusia profundă. Iar patriarhul teologiei româneşti, Părintele Dumitru Stăniloae, spunea: “Dacă Rusia ar redeveni pravoslavnică în scurtă vreme şi împrejurările ar rămâne actuale, ortodoxia românească ne va fi cea mai sigură pavăză a existenţei etnice: ortodoxia noastră e numai a noastră. Ea e altceva decât pravoslavia rusească. Ea e împletită şi colorată cu tot ce e propriu sufletului românesc. Ea nu are caracter şi tendinţe internaţionale, ci susţine cu ardoare diferenţierile naţionale. Ortodoxia românească ne va apăra de slavism cum ne-a apărat şi în trecut”. Aşa cum, cu echilibrul care îl caracteriza, marele teolog avertiza şi asupra pericolelor unei organizări suprastatale a ţărilor europene, arătând că tot ortodoxia va fi pavăza noastră: “Dar ea ne va apăra şi de o altă primejdie care se desemnează. Se vorbeşte stăruitor de o organizare a Europei în unităţi mai mari, de o depăşire a principiului naţionalităţilor. Ei bine, în aceste forme noi de organizare, ortodoxia ar fi singura forţă prin care ne-am susţine etnicitatea noastră prin caracterul ei naţional, care o deosebeşte de tendinţele internaţionale ale celorlalte ramuri ale creştinismului. Ea ar fi singura forţă spirituală care s-ar asocia cu atitudinea protestatară a neamurilor mici împotriva tendinţelelor internaţionale de orice fel.

Ortodoxia, prin dragostea ei pentru realitatea etnică, ţine tot atât de mult la unităţile etnice mai mici, ca şi la cele mai mari, spre deosebire de alte forme ale creştinismului care, neavând o afinitate specială pentru etnic şi urmărind numai rezultate cantitative, sunt dispuse totdeauna să pactizeze cu unităţile mari şi mai puternice pentru sacrificarea celor mici”.

Autor: Florin Palas / Facebook

Daca v-a placut acest articol, urmariti-ne pe Facebook:
ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:
486 Vizualizari
Comentarii Facebook

Fii primul care lasa un comentariu la "Ambasada Rusiei în România ne rescrie orwellian istoria – răpirea Basarabiei din anul 1812 ar fi fost un act de eliberare"

Lasă un răspuns