Kelemen Hunor, afirmatii halucinante despre Marea Unire


Kelemen Hunor, afirmatii halucinante despre Marea Unire

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la Cluj, că momentul decembrie 1918, când pentru România a avut loc Marea Unire, pentru comunitățile maghiare a însemnat o mare înfrângere, transmite Agerpres.

În discursul rostit în fața a peste 1.500 de persoane, la evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile din 11 decembrie, Kelemen Hunor a afirmat majorității românești să își țină promisiunile făcute la Alba Iulia în urmă cu 99 de ani, referitoare la egalitatea în drepturi.

Liderul Uniunii a amintit că de la acel moment au trecut patru generații și le-a cerut tinerilor maghiari de astăzi să se concentreze pe valorile care îi pot ajuta să își construiască un viitor în această țară.

‘Se apropie 2018, momentul când se va aniversa 100 de ani de la Marea Unire. Nu ne este indiferent în ce stare sufletească vom ajunge noi să fim martori la acele aniversări. S-au făcut promisiuni acolo, s-au scurs 100 de ani, sunt patru generații. Acel moment, 1918, a însemnat o înfrângere pentru noi, să fie clar acest lucru. Nu poți uita durerea cauzată de această înfrângere, nu poți să treci peste durerea aia. Dar așa cum au trecut alții peste acele momente dificile, au spus ‘putem jeli, dar acest lucru trebuie la un moment dat să se încheie’, trebuie să continuăm cu munca. Noi, la fel ca generațiile de dinaintea noastră, trebuie să spunem că se poate, că trebuie să ne concentrăm pe valori, pe valorile transilvane, că merită să construiești un viitor în această țară’, a spus Kelemen.

Sursa: dantanasa.ro

Daca v-a placut acest articol, urmariti-ne pe Facebook:
ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:
1774 Vizualizari
Comentarii Facebook

1 Comment on "Kelemen Hunor, afirmatii halucinante despre Marea Unire"

  1. D-le kelemen hunor mai bine ar fi sa va ocupati de politica d-voastra iar daca nu va convine ceva putegi sa plecati cat mai repede la fratii d-voastra huuuuuu…..

Lasă un răspuns