Julian Assange: Donald Trump nu va fi lăsat să câştige


Julian Assange: Donald Trump nu va fi lăsat să câştige

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, declară ca Hillary Clinton îi minte pe americani în ce priveşte adevărata anvergură a sprijinului primit de organizaţia teroristă Stat Islamic din partea aliaţilor Statelor Unite. Afirmatiile au fost făcute într-un interviu realizat de jurnalistul britanic John Pilger la Ambasada Ecuadorului din Londra, acolo unde Assange s-a refugiat în 2012. Interviul va fi difuzat sâmbătă de RT, televiziunea Kremlinului.

Assange aminteşte de un e-mail al lui Hillary Clinton publicat în octombrie 2016. Mailul a fost trimis în august 2014, când actuala candidată la preşedinţie era secretar de Stat al SUA. Clinton îi cerea lui John Podesta (atunci conislier al presedintelui Obama, iar acum şeful campaniei lui Clinton) să “pună presiune” pe Qatar şi Arabia Saudită, “care oferă sprijin financiar şi logistic clandestin pentru Statul Islamic şi alte grupări sunnite radicale”.

“Cred că este cel mai important email din toata colecţia”, a spus Assange. “Toţi analiştii ştiu, şi chiar guvernul american a fost de acord cu asta, că anumite personaje saudite au susţinut ISIS şi au finanţat ISIS, dar tertipul era să se spună că este vorba de anumiţi şeici “răi” care foloseau banii din petrol cum doreau ei, în timp ce guvernul dezaproba aceste acţiuni. Însă acest email arată că guvernul Arabiei Saudite şi guvernul Qatarului au finanţat ISIS”.

Assange a mai vorbit şi despre conflictul de interese dintre poziţia lui Clinton ca secretar de Stat, fundaţia condusă de Bill Clinton şi oficialii din Orientul Mijlociu care nu au fost sinceri când vorbeau despre dorinţa lor de a combate terorismul.

“Saudiţii, qatariotii, marocanii, bahrainezii, în special oficialii din primele două ţări, ofereau toţi banii aceştia Fundaţiei Clinton, în timp ce Hillary Clinton era secretar de Stat, iar Departamentul de Stat aprobă vânzări masive de arme, în special în Arabia Saudită”, a spus John Pilger.

“În mandatul lui Hillary Clinton a fost încheiat cel mai mare contract pentru arme din lume, cu Arabia Saudită: peste 80 de miliarde de dolari. În timpul mandatului ei, exporturile totale de arme ale SUA s-au dublat”, spune Assange.

“Desigur, consecinţa a fost că grupul jihadist ISIS a fost creat cu banii celor care dau bani şi Fundaţiei Clinton”, spune Pilger. “Da”, raspunde Assange.

În cursul interviului, Assange a răspuns la acuzaţia adusă de tabăra lui Hillary Clinton şi de presa occidentală de main stream cum că WikiLeaks încearcă să influenţeze alegerile prezidentiale în favoarea lui Donald Trump şi în interesul Rusiei.

Sursa: napocanews.ro

Daca v-a placut acest articol, urmariti-ne pe Facebook:
ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:
661 Vizualizari
Comentarii Facebook

Fii primul care lasa un comentariu la "Julian Assange: Donald Trump nu va fi lăsat să câştige"

Lasă un răspuns